Hoeksche Waard op de Woonbeurs Rotterdam en regio

Rust, ruimte en natuur. En alle voorzieningen dichtbij. Deze ideale combinatie vind je in de Hoeksche Waard, een van de Zuid-Hollandse eilanden, op slechts een kwartier rijden van Rotterdam. Je vindt er mooie en betaalbare woningen voor allerlei doelgroepen, van starters tot gezinnen. Ook zijn er vrije kavels, waar je zelf je droomhuis op kunt (laten) bouwen. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio kom je er meer over te weten.

Gemoedelijke dorpen, verbonden met Rotterdam

Aan de noordrand van de Hoeksche Waard blijf je nauw verbonden met Rotterdam. Toch geniet je volop van de gemoedelijkheid, de veiligheid en de ruimte van dorpen als Oud-Beijerland en Puttershoek. Dorpen met karakteristieke, Hollandse dorpskernen, veel voorzieningen en polders en natuur rondom.

Waterrijke natuurgebieden, authentieke haventjes

Aan de west- en zuidrand van het eiland liggen groene en waterrijke natuurgebieden als het Spui, het Haringvliet en het Hollandsch Diep. Kenmerkend voor deze landschappen zijn de prachtige vergezichten, de mooie kreekjes en de authentieke haventjes. Hier kun je wonen aan het water met het schitterende eiland Tiengemeten als achterland.

Uitgestrekte polders, schitterende boerderijen

Landelijk wonen kun je ook in het centrale deel van de Hoeksche Waard. Het decor van uitgestrekte polders, fraaie dijken, groene landschappen, schitterende boerderijen en schilderachtige dorpskernen nodigt je uit om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën of golfen. Veel van de heerlijke Hoeksche Waardse streekproducten komen uit deze omgeving.

Onderwijs en kinderopvang: ruime keuze en topkwaliteit

Behalve rust, ruimte, water en groen biedt de Hoeksche Waard volop voorzieningen, zeker voor gezinnen met kinderen. Zo telt het eiland maar liefst 45 basisscholen. Dus waar je ook woont, je kunt altijd kiezen uit een openbare en een bijzondere basisschool bij jou in de buurt. In elk dorp zijn bovendien goede voor- en naschoolse voorzieningen, zodat wonen en werken goed te combineren zijn. Alle basisscholen bieden bovendien passend onderwijs op een uitstekend niveau. Mocht je kind een speciale setting nodig hebben, dan kan hij of zij terecht op een van de scholen voor speciaal (basis)onderwijs in Oud-Beijerland. Maar ook na groep 8 kunnen de kinderen in hun eigen regio naar school. De Hoeksche Waard telt vier scholen voor voortgezet onderwijs. Samen bieden ze alle leerwegen aan, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Meer weten? Kom naar de woonbeurs

Wil je meer weten over de Hoeksche Waard en het woningaanbod op het eiland? Kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 16 en zondag 17  maart in het WTC in Rotterdam. Bij de stand van de Hoeksche Waard zijn naast HW Wonen, projectontwikkelaars en makelaars uit de Hoeksche Waard aanwezig.
De toegang is voor beide dagen gratis.

Foto: Arno Hoogwerf