Stads wonen met dorps karakter - Noordrand

Stads wonen – Aan de noordrand van de Hoeksche Waard vormen historische dorpskernen een bijzonder gebied. Met Oud-Beijerland als grootste plaats op het eiland, zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Dit stukje Hoeksche Waard vervult dan ook een belangrijke centrumfunctie. Met openbaar vervoer, auto, fiets en veerpont is de noordrand van de Hoeksche Waard uitstekend bereikbaar vanuit de stadsregio. Op 20 minuten van de stad, rijd je een wereld van rust en ruimte binnen!

Langs de dijken is een verzameling van bijzondere woningen te vinden. De authentieke lintbebouwing met verschillende gevels en trappen zorgen voor een typisch Hollandse uitstraling. De dorpen zijn bovendien met water omgeven. Heinenoord en Puttershoek grenzen, net als Oud-Beijerland, direct aan de Oude Maas. ‘s Gravendeel heeft een fraaie ligging aan de Dordtse Kil. Het beschermde natuurgebied Groot Koninkrijk is een prachtig gedeelte om te fietsen of wandelen.

Een groot aanbod in zorgvoorzieningen, scholen, winkels en horeca zorgt voor veel levendigheid in het gebied. Rondom de haven en dorpskern van Oud-Beijerland is alles aanwezig om te genieten van het goede leven. Cafés, restaurants, unieke winkels en terugkerende evenementen zorgen voor echt stads-dorpse gezelligheid!

 

Wonen - Stads wonen