Welk bedrijf verdient de Hoeksche Pluim?

Een ‘pure ondernemer’, duurzaam en vooruitstrevend. Daar deelt de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) dit jaar de Hoeksche Pluim aan uit. Aanmeldingen worden nog gezocht, dus ook jouw bedrijf kan nog kans maken op de mooie prijs! 

De Hoeksche Waard heeft een bruisend ondernemersklimaat. Het gebied staat bekend om de verse streekproducten van de boeren en landbouwers die actief zijn in de regio. Maar ook op heel veel andere vlakken zijn er vooruitstrevende ondernemers actief. Zo wordt een druk gewerkt aan betere zorg, worden er veel nieuwe restaurants geopend, en zijn er bijzondere culturele initiatieven te vinden. Ieder jaar beloont OHW een bedrijf uit de regio met de Hoeksche Pluim: een eervolle vermelding voor een een duurzaam en vooruitstrevend bedrijf.

De laatste winnaar van de Pluim was RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland. Zij wonnen de prijs omdat ze zelfs in de crisis creatief bleven, door bijvoorbeeld oude gebouwen een nieuwe bestemming te geven. De winnaar van de Hoeksche Pluim 2017 wordt nog gezocht. “Elk bedrijf waar met hart en ziel wordt gewerkt is welkom” geeft jury-voorzitter Vera Pieters aan. Zij roept ondernemers op zich vooral in te schrijven. “Wees niet te bescheiden. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werknemers.” Sander Ros, mede-directeur van RoosRos onderschrijft dat. “De grootste winst van de Hoeksche Pluim 2015 was de waardering voor je mensen. Dat voelde als een beloning. Ik kan wel zeggen dat ze het goed doen, maar als je door collega-ondernemers en een jury wordt gekozen is dat ontzettend waardevol.”

Ondernemingen die in aanmerking willen komen voor de prijs kunnen zich vanaf nu inschrijven op www.hoekschepluim.nl. Ook medewerkers of collega-ondernemers die hun baas of een bedrijf de Hoeksche Pluim gunnen zijn van harte uitgenodigd.  Bedrijven hoeven geen OHW-lid te zijn om in aanmerking te komen voor de prijs. Inschrijven kan tot 15 januari 2017.

 

Foto: Sander Ros van RoosRos Architecten door fotograaf Arno Hoogwerf