Wint úw duurzame idee de Vliegwielprijs 2016?

Noem een duurzaam initiatief en de kans is groot dat dat idee in de Hoeksche Waard geboren is. Denk maar aan de kleurrijke akkerranden, die inmiddels deel uitmaken van het nieuwe stelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer als onderdeel van het EU-landbeleid. Of het project Energieke Regio, dat zich richt op energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie bij bestaande bedrijfsgebouwen en maatschappelijk vastgoed in onze streek. Prachtige plannen die de vitaliteit van de Hoeksche Waard nog verder versterken.

 

De Vliegwielprijs

Meer van dat soort initiatieven zijn zeer welkom. Initiatieven waarmee de bedenkers laten zien dat zij hart hebben voor de Hoeksche Waard. Daarom reikt het Pact van de Waard op maandag 10 oktober de Vliegwielprijs 2016 uit. Geen toevallige datum, want 10 oktober 2016 is de Dag van de Duurzaamheid. En duurzaamheid is dit jaar het thema van de Vliegwielprijs. Heeft u zo’n duurzaam idee dat de vitaliteit van de Hoeksche Waard ten goede komt? Dat een structureel karakter heeft én financieel haalbaar is? Een idee waarin tenminste twee verschillende organisaties/instellingen samenwerken? Ding dan mee naar de Vliegwielprijs 2016!

 

Hoe?

Omschrijf uw initiatief in maximaal 500 woorden en mail dat vervolgens vóór 15 september naar info@sohw.org. Welke prijs staat de inzender van het winnende idee te wachten? Een bedrag van € 1.000,- om de plannen verder uit te werken. Aandacht van de pers. Bloemen, natuurlijk van Hoeksche bodem. Maar vooral de wetenschap dat met zijn of haar idee onze mooie streek een nieuwe vitaliteitsinjectie krijgt. Veel succes!