TotallyTraffic leerlingenwedstrijd CampagneCrew

Welke leerling in de Hoeksche Waard bedenkt hét campagnemiddel waarmee jongeren worden aangezet tot veiliger verkeersgedrag? Doe mee met de provinciale TotallyTraffic leerlingenwedstrijd CampagneCrew. Dat kan alleen, met een groepje of gezellig met de hele klas.
Met jullie idee voor een gave poster, clip, rap, t-shirt, spandoek, lied of ander campagne-middel maak je kans om jullie idee te pitchen tijdens de provinciale finale.

Waarom deze campagne

Veel van de jongeren doen hun fietsverlichting niet aan, hebben meer aandacht voor hun mobiel dan voor het verkeer of letten sowieso niet op tijdens het fietsen. Met CampagneCrew is het idee dat jongeren nadenken over een campagne die werkt onder leeftijdsgenoten (peer-to-peer aanpak). Een belangrijke gedachte hierbij is dat door het overtuigen van anderen, jongeren daarmee ook zichzelf overtuigen. Jongeren wordt gevraagd een campagnemiddel te maken. Dat campagnemiddel moet voor wat betreft inhoud, vorm, taal gericht zijn op leeftijdsgenoten. Je moet als deelnemers nadenken met welke boodschap de doelgroep kan worden aangesproken. Het campagnemiddel kan vervolgens worden ingediend voor de CampagneCrew leerlingenwedstrijd. Jaarlijks beoordeelt een vakjury de inzendingen. De finalisten worden uitgenodigd om naar de provinciale finale te komen en daar de inzending te pitchen. Ook de klasgenoten worden daarbij uitgenodigd. Verder is er een publieksprijs voor de deelnemer met de meeste likes op Instagram.

Leerdoelen

  • Jongeren laten nadenken over het eigen verkeersgedrag door het overtuigen van leeftijdsgenoten middels het maken van een campagne.
  • Het bespreekbaar maken van veilig verkeersgedrag onder jongeren.

Les uitgevoerd door eigen docent

De opbouw van een les ziet er als volgt uit:

  • De jongeren maken een filmpje, een poster, een rap, t-shirt, spandoek, lied of een ander campagnemiddel. De jongeren bedenken ook hoe hun campagnemiddel moet worden ingezet.
  • De deelnemers sturen hun campagnemiddel in door deze op Instagram te plaatsen met de hashtag #campagnecrewzh en de instagram account campagnecrew te volgen (deelnemers die geen Instagram hebben kunnen gebruik maken van een inzendformulier).
    Inzenden kan individueel, per groepje of met de hele klas.
  • Juryprijs: de vakjury maakt een selectie van de inzendingen. Deze deelnemers worden (vergezeld van hun klasgenoten) uitgenodigd voor de provinciale finale.
  • Provinciale finale: De finalisten pitchen hun inzending: waarom is hun inzending het meest effectief / het beste in te zetten, etc. Hierbij kunnen de deelnemers mooie prijzen winnen voor zichzelf en voor de hele klas. Ook wordt de publieksprijs uitgereikt.
  • Afhankelijk van de inzendingen wordt er bepaald of één of meerdere inzendingen daadwerkelijk zullen worden ingezet in de provincie.

Hoe en wanneer is de wedstrijdperiode

Wanneer en hoe de wedstrijdperiode is bekijk je hier.