Tiengemeten zoekt vrijwilligers

Word jij vrijwilliger op het mooiste natuureiland van Nederland? 

Het bijzondere natuureiland Tiengemeten wordt ieder jaar bezocht door duizenden bezoekers. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat, is Natuurmonumenten dan ook hard op zoek naar nieuwe mensen. Lijkt het jou leuk bezoekers te ontvangen en informeren of werk je graag mee aan het onderhoud van het eiland? Er is van alles mogelijk. 

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Op Tiengemeten wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Ook in 2019 worden er weer vele bezoekers verwacht op het eiland. Het doel van Natuurmonumenten is om al die bezoekers na afloop van hun dagje Tiengemeten enthousiast naar huis te laten gaan. Als vrijwilliger vervul je daar een grote rol in. Ook in functies op de achtergrond. Tiengemeten kan niet zonder haar vrijwilligers!

Veel vrijwilligers

Er zijn al veel vrijwilligers actief op Tiengemeten, maar er is versterking van de verschillende teams nodig. Bezoekers komen aan in de haven van Nieuwendijk. Daar vindt het eerste contact met Natuurmonumenten plaats; in het Infopunt ben je het eerste aanspreekpunt. Maar ook in het bezoekerscentrum en in Speelnatuur is een hartelijke ontvangst en een goed contact van groot belang. Als je veel weet over Tiengemeten en je vertelt er graag over is een functie als excursieleider misschien interessant. Werk je liever op de achtergrond, dan is de onderhoudsploeg die Speelnatuur iedere maandag weer netjes maakt misschien iets voor jou. Kortom, net als Tiengemeten zelf heeft ook het vrijwilligerswerk voor ieder wat wils!

Kijk op de website van Natuurmonumenten voor een totaaloverzicht van de vijf verschillende vacatures en meld je aan!

 

Video: HW Media