Start van een nieuw seizoen op Tiengemeten

Zaterdag 1 april is het zover; dan start er weer een nieuw seizoen op Tiengemeten. Vanaf die dag zijn alle faciliteiten op het eiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven vaste wal, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten heten bezoekers weer van harte welkom voor een heerlijk dagje uit in de natuur. Ook Speelnatuur gaat weer open na een lange winterslaap! Hier kunnen gezinnen terecht op zaterdag, zondag en woensdagmiddag. Tijdens vakantieperiodes zijn er ruimere openingstijden. Kijk voor alle informatie over Tiengemeten op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.

 

Voor ieder wat wils

Tiengemeten heeft iedereen wat te bieden. Je kaartje voor de pont koop je online of bij het infopunt aan de haven vaste wal. Na tien minuten varen ben je op Tiengemeten en is de keus aan jou. Je kunt heerlijk wandelen, van 4 tot 10 kilometer. Fietsen kan ook! Neem je eigen fiets gratis mee op de pont of huur er één in het bezoekerscentrum. Daar kun je uiteraard ook terecht voor informatie over het eiland. Gezinnen vermaken zich in Speelnatuur; 4,5 ha ruig natuurterrein waar je naar hartenlust kunt ravotten en vies worden. Dit jaar bestaat Speelnatuur alweer 5 jaar. Een bezoek brengen aan een museum kan ook; Het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum heten je van harte welkom. En uiteraard mag het hapje en drankje niet ontbreken. Op de oostpunt bevindt zich Herberg Tiengemeten en in de kern, vlakbij Speelnatuur, vind je Pannenkoeken bij Helene.

 

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert Natuurmonumenten diverse excursies op Tiengemeten. Wandelend, fietsend, varend of in de huifkar van boer Piet. Voor kinderen zijn er leuke OERRR-activiteiten in Speelnatuur. Ook hier geldt dus voor ieder wat wils. Ook voor een eigen groep of vergaderarrangementen zijn er verschillende mogelijkheden. De musea hebben regelmatig activiteiten, waaronder op Tweede Paasdag.

 

Waterbus

Vorig jaar is de Waterbus naar Tiengemeten (vanuit o.a. Rotterdam en Dordrecht) een groot succes gebleken en zeker voor herhaling vatbaar. Zoals het er nu uitziet gaat deze ook vanaf juni weer varen. In de zomervakantie is de planning zelfs dat de waterbus zes keer per week aanmeert! Kijk voor meer informatie op www.waterbus.nl.

_

 

Fotograaf: Janko van Beek.