Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten in oktober

Natuurmonumenten organiseert OERRR-activiteiten en sluit deuren Speelnatuur

Woensdagmiddag 30 september is de laatste middag dit jaar waarop er gespeeld kan worden bij Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. Vanaf 1 oktober sluit Natuurmonumenten de deuren van de natuurspeeltuin en organiseert in plaats daarvan verschillende OERRR-activiteiten in oktober. Zo kunnen kinderen samen met de boswachter op zoek naar diersporen of alles leren over paddenstoelen. Tijdens de herfstvakantie vindt de activiteit ‘Vier de herfst’ plaats op het eiland.

Activiteiten van OERRR

In oktober is het ieder jaar erg rustig in Speelnatuur van OERRR. Om die reden sluit Natuurmonumenten dit jaar een maand eerder. In plaats daarvan organiseren ze vier OERRR-activiteiten: op dierendag (zondag 4 oktober) kunnen kinderen samen met de boswachter op zoek naar diersporen. Op zaterdag 17 oktober vindt de beverwandeling plaats en leren kinderen meer over het grootste knaagdier van Europa. Woensdag 21 oktober staat in het teken van herfstschatten die omgetoverd worden tot kunstwerken. Zaterdag 31 oktober wordt er gespeurd naar paddenstoelen en leren de kinderen over deze schimmels. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda.

OERRR

Alle activiteiten vallen onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Goed om te weten

Naast activiteiten specifiek voor kinderen organiseert Natuurmonumenten het hele jaar door excursies op Tiengemeten. De dag begint altijd met de overtocht met de pont vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Een pontkaartje moet vooraf online gereserveerd worden en het dragen van een mondkapje tijdens de overtocht is verplicht.

Activiteiten & corona

Natuurmonumenten volgt bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers is bij iedere activiteit beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn niet mogelijk. Ga niet als je verkoudheidsklachten hebt.