Skiwochen bij Mariet in Numansdorp

Drie weken met wintersportgerechten

Mariet Party’s & Events in Numansdorp houdt de komende 3 weken ‘Skiwochen’. Wintersporters slaan noodgedwongen hun skitrip dit jaar over en missen niet alleen het skiën, snowboarden en langlaufen. Ook de typische wintersportgerechten in alpenhutten en restaurants zijn voor veel wintersporters een jaarlijks hoogtepunt. “Daarom gaan we 3 weken lang – op donderdag, vrijdag en zaterdag – de meest populaire Oostenrijkse gerechten aanbieden”, vertelt Jaap Herweijer van het cateringbedrijf. Bestellen kan via de website van Mariet, tot 13.00 uur op de gewenste afhaaldag. Bestellers kunnen zelf aangeven hoe laat ze hun warme maaltijden komen halen.

 

Mariet presenteert iedere week andere gerechten, hoewel klassiekers als de Apfelstrudel mit vanillesauce drie weken lang op het menu staan. In de eerste week, op 11, 12 en 13 februari, kan men als hoofdgerecht kiezen uit Wiener Schnitzel mit Pommes en Spaghetti Bolognese mit Parmesan. Voor soepliefhebbers is er versbereide Goulashsuppe en Tiroler Käsesuppe in 1 liter verpakking beschikbaar. De populaire Backhendlsalat uit de regio Steiermark staat ook op het menu. Voor een geslaagde apres-ski thuis is er een Speckteller, een borrelplank met kazen, ham, spek, augurken en tomaten.

 

Ook tijdens de twee volgende Skiwochen is het Oostenrijk wat de klok slaat bij Mariet. Liefhebbers van Tiroler Gröstl komen aan hun trekken en hetzelfde geldt voor mensen die de Currywurst mit Pommes niet graag overslaan. “Onze kok is een fervent wintersporter, dus de kennis en inspiratie hebben we in huis”, aldus Jaap Herweijer, die zich realiseert dat de natuur ook voor extra entourage zorgt. “De nachtvorst en de sneeuwval van het afgelopen weekend zetten het hele land in winterse sfeer. Met onze Oostenrijkse gerechten erbij wordt het plaatje nog completer.”