Ontdek Tiengemeten per fiets, ga samen met de gids op ontdekkingsfietstocht over het eiland!

Maak zondag 15 juli een prachtige, deels onverharde fietstocht over Tiengemeten. Tijdens de vier uren durende tocht vertelt de gids van Natuurmonumenten je alles over de natuur op het eiland. In het kommoeras van de Weelde dobberen grote groepen zomertalingen, meerkoeten en tafeleenden. Lepelaars scharrelen hun kostje bijeen in de kreken van de Wildernis. Ook fiets je langs de akkertjes in de Weemoed en kom je van alles te weten over de vele historische boerderijen die Natuurmonumenten gerestaureerd heeft. Vanaf de Vliedberg heb je een schitterend uitzicht over Tiengemeten. De afwisseling van het landschap zal je verbazen.

Zorg dat je ruim voor vertrek van de pont van 10.00 uur aanwezig bent. Verzamelen bij het bezoekerscentrum op het eiland. Trek stevige schoenen aan. Vergeet je verrekijker niet en neem een lunchpakket mee. In het bezoekerscentrum staat een huurfiets voor je klaar. Fiets je liever op je eigen fiets? Deze mag gratis mee op de pont.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 10,00 voor deze excursie, niet-leden € 12,50 en kinderen respectievelijk € 7,50 en € 10,00. Kinderen van OERRR betalen € 7,50.