Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West

Binnen de Gebiedsagenda Hoeksche Waard-West / Spuimonding trekken Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Gemeente Korendijk, Provincie Zuid-HollandWereld Natuur Fonds, Havenbedrijf Rotterdam en Natuurmonumenten gezamenlijk op. Er is afgelopen maanden gezocht naar initiatiefnemers die natuur en ondernemerschap bij elkaar brengen binnen vier thema’s: recreatieactiviteiten, zakelijk, verblijf en horeca. Economische ontwikkeling en natuurontwikkeling gaan hier hand in hand. Daarmee verbetert de kwaliteit van leven van zowel bewoners als bezoekers.  

Het doel van Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West is om initiatiefnemers van binnen en buiten de regio kennis te laten maken met de kansen die het gebied hen biedt.

Tot maandag 16 april jl. konden initiatiefnemers hun initiatief inzenden voor Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West. Er zijn vele mooie initiatieven ingediend. Onder de ingezonden initiatieven zijn onder andere een pop-up restaurant, diverse ecologische en circulaire gebouwen, tiny houses, een zeilschip en een plattelandssafari

Selectie inzendingen

Uit alle inzendingen heeft de organisatie een keuze gemaakt en zijn er acht initiatieven geselecteerd voor verdere ontwikkeling tijdens de bootcamp dagen. In drie bootcamp dagen worden zij begeleid door Outside Inc.

Binnen Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West worden initiatiefnemers geholpen bij het verder ontwikkelen van hun initiatief en het versneld toewerken naar realisatie. Tijdens deze dagen gaan de initiatiefnemers aan de slag met het verrijken en valideren van hun concepten in de omgeving. Ook verkennen ze de samenwerkingsmogelijkheden met de organiserende partijen. Ze ontvangen trainingen van ervaren trainers en komen in contact met experts.

Geselecteerde initiatieven:

Intitiatief: Vodatent
Beschrijving: Vodatent wil verblijfsrecreatie naar de Hoeksche Waard-West halen middels een glamping locatie.
Branche: Verblijf en recreatie
Initiatiefnemer: Job Schipper

Initiatief: Vers Hoeksche Waard
Beschrijving: Een pop-up restaurant op bijzondere locaties met goede kwaliteit eten.
Branche: Horeca
Initiatiefnemer: Edwin Esmeijer

Initiatief: Woodyshousing
Beschrijving: Een ecologisch circulair gebouw voor mogelijkheid tot short en longstay en een ontmoetingspunt voor locale, regionale en internationale bezoekers.
Branche: Verblijf en horeca
Initiatiefnemer: Theo Bouwman

Initiatief: Rederij Oosterschelde
Beschrijving: Rederij met historische zeilschepen wil vlootdagen organiseren in de havens van Hoeksche Waard-West.
Branche: Horeca en recreatie
Initiatiefnemer: Nienke Strijks

Initiatief: Bed & Breakfast Mol
Beschrijving: Plattelandssafari’s: meerdaagse arrangementen met een host en overnachting in B&B Mol.
Branche: Verblijf en recreatie
Initiatiefnemer: Anita de Haas

Initiatief: Jolenta van der Sijde
Beschrijving: Een centraal meeting-punt als recreatief hart van het gebied met eenvoudige horecavoorziening.
Branche: Horeca en recreatie
Initiatiefnemer: Jolenta van der Sijde

Initiatief: Hoeksche Waard Events
Beschrijving: Bij Hoeksche Waard Events kun je terecht voor een heerlijke dag actief en creatief ontspannen. We zijn ervaren in het op maat organiseren van groepsarrangementen, zoals een familiedag, vrijgezellenparty, kraamfeest of bedrijfsuitje.
Branche: Recreatieactiviteiten
Initiatiefnemer: Diana de Geus

Demonstratiemiddag:

In de namiddag van 28 juni wordt er een demonstratiemiddag in het gebied georganiseerd en worden belangstellenden, omwonenden, potentiele bezoekers en investeerders uitgenodigd om de meest kansrijke initiatiefnemers te ontmoeten en veelbelovende initiatieven te leren kennen. Tijdens de demonstratiemarkt presenteren de initiatiefnemers zich aan het publiek. Daarnaast tonen zij de initiatieven ook op de daarvoor ingerichte markt. Aan het eind van de middag maakt de jury bekend welke initiatieven worden benoemd tot winnend initiatief. Er zal worden afgesloten met een borrel.

Meld u aan via Eventbrite.

Waar: Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, Zuid-Beijerland
Wanneer: Donderdag 28 juni 15:00 - 19:00 uur
Wat: Demonstratiemarkt
Voor wie: initiatiefnemers, bedrijven en organisaties uit de Hoeksche Waard, belangstellenden, omwonenden Hoeksche Waard-West, potentiële bezoekers en investeerders.

Programma: 15:00 - Inloop

16:00 - Welkom & aanleiding Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West

16:30 - Inspiratie presentatie door ondernemer

17:00 - Presentaties van de initiatiefnemer

18.30 - Bekendmaking winnende initiatieven

19:00 - Borrel

Samenwerken om te versnellen

Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Gemeente Korendijk, Provincie Zuid-Holland, Wereld Natuur Fonds, Havenbedrijf Rotterdam en Natuurmonumenten werken samen binnen de gebiedsagenda Hoeksche Waard-West/Spuimonding. In diverse delen van de Hoeksche Waard zetten inwoners, overheden, grondeigenaren en organisaties zich al samen in voor het realiseren van projecten gericht op het ontwikkelen en versterken van de economie, natuur en recreatie. Het doel van de projecten is het behoud van aantrekkelijke en vitale dorpen waar mensen graag willen wonen, leven en werken.

Wil je meer informatie over Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West neem dan contact op met Isabelle Coppens bereikbaar op 06-12719555 of stuur een email naar info@sohw.org

 

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.