Ondernemen

Ondernemen – De Hoeksche Waard heeft een bruisend ondernemersklimaat. Het gebied staat bekend om de verse streekproducten van de boeren en landbouwers die actief zijn in de regio. In de verschillende dorpskernen zijn ambitieuze winkeliers gevestigd en ook grote bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van het ondernemersleven. Met een actieve ondernemersvereniging zijn er volop kansen om de krachten te verenigen.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard
Een unieke ontwikkeling is het Bedrijvenpark Hoeksche Waard. De vijf gemeenten van de Hoeksche Waard realiseren samen een omgeving waar ondernemen centraal staat. Het bedrijvenpark ligt in Heinenoord, een interessante plek voor ondernemers dankzij de strategische ligging in de driehoek Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen. Op het Bedrijvenpark is er ruimte voor grote en kleine bedrijven, de ondernemer bepaalt namelijk zelf de kavelgrootte en kiest zelf de locatie waar gebouwd gaat worden. Het terrein krijgt een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, passend bij de landelijke omgeving waarin zij zich bevindt.

Retail Hoeksche Waard
In de Hoeksche Waard wordt gezamenlijk gewerkt aan de vitaliteit van de regio. Ook door de detailhandel. Die zet zich daarvoor in en heeft een adviesraad opgericht. Aangesloten leden hebben veelal een achtergrond in de retail, onroerend goed of bestuurskunde. Samen met detaillisten, overheden en andere partijen werken zij aan een toekomstbestendige Hoeksche Waard, ook voor de detailhandel onder de noemer Retail Hoeksche Waard.

Deze parels geven een mooie indruk van de mix van ondernemers in de Hoeksche Waard

Parels ondernemers Hoeksche Waard