De leukste nieuwsbrief in de Hoeksche Waard!

 

Deze week verstuurden wij onze allereerste nieuwsbrief. Op deze pagina geven we je een indruk van wat je hierin kunt verwachten. Ontvang je de nieuwsbrief, dan wordt deze tekst aangevuld met mooie aanbiedingen!

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste nieuws?! Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de contactpagina.

 Waardig wonen

Woonboerderij Strijen

 

(Buitenge)woonboerderij in Strijen

Dat het goed wonen is in de Hoeksche Waard, hoeven wij je niet te vertellen. Ook niet hoe bijzonder de combinatie is van rust, ruimte én reuring in deze natuurrijke streek. Wat je nog níet weet, is van die once-in-a-lifetime buitenkans aan de Oudendijk 56 in Strijen. Daar wacht een meer dan royale boerderij op een nieuwe eigenaar! Iets voor jou?

 3000 kuub wonen

Eerst de details. De boerderij ligt op een 4000 m2 tellend perceel, heeft een inhoud van 3000 m3 en een woonoppervlak van 450 m2. De voormalige agrarische bebouwing kan worden omgevormd tot een heerlijke woonboerderij. De prachtige ligging in het Oudeland van Strijen (Natura 2000-gebied) is adembenemend. Kost dat? € 398.000,- k.k.! En is 4000 m2 voor jou te klein? Voor € 50.000,- kun je er nog 10.000 m2 bij kopen. Er staat al een stal en er is eventueel ruimte voor een paardenbak. Op deze locatie is het namelijk toegestaan om hobbymatig vijf paarden te houden.

Zoveel mogelijkheden

Om je een idee te geven hoe het huidige pand is om te vormen tot een woonboerderij, heeft RoosRos Architecten een opzet gemaakt. Voor ca. € 1.000.000,- kun je hier jouw woonwensen realiseren. Heb je bijvoorbeeld plannen voor een kantoor- of praktijkruimte aan huis? Geen probleem: er ligt een principeverzoek bij de gemeente Strijen, die aan dergelijke plannen wil meewerken. Voor meer informatie over deze unieke woonplek boordevol mogelijkheden: MarQuis Makelaars & Taxateurs, Carsten Tielemans: (078) 673 7244 en/of www.marquis.nl.

 


 

Waardevol streekproduct

Biologisch goed

Box vol biologische heerlijkheden van Boerderij Landzicht

Zeg je Hoeksche Waard, dan zeg je verse streekproducten. Rechtstreeks uit de vruchtbare grond van de talloze agrarisch ondernemers die er actief zijn. Zoals Mees en Ageeth Visser, die al vanaf 1988 biologisch telen op hun Boerderij Landzicht in Strijen. In 1994 is het echtpaar gestart met de teelt van biologische groenten, speciaal voor abonnees. Zij kunnen wekelijks een box vol lekkers van het land afhalen op een adres bij hen in de buurt. Zin in?

Zorg voor de aarde

Boerderij Landzicht is al generaties lang in de familie en dat blijft ook nog wel even zo. Middelste zoon Floor wil later namelijk het groene stokje van zijn ouders Mees en Ageeth overnemen. Bij alle activiteiten in en rondom Boerderij Landzicht staat zorg voor de aarde centraal: telen zonder kunstmest, zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen bovendien, zorg voor kwaliteit, diversiteit én smaak. Behalve de traditionele groentesoorten teelt de familie ook verschillende ‘vergeten groenten’ zoals pastinaken, postelein, aardpeer en snijbiet. Wat je daarmee kunt doen, lees je als abonnee in de recepten die om de twee weken in het pakket meegaan.

 


 

Ondernemerswaardig

Soffree

Thuis bij Soffree on fifty-four

Van boeren, landbouwers en winkeliers tot grote bedrijven: de Hoeksche Waard kent een dynamisch ondernemersklimaat. Dennie Soffree weet daar alles van. Hij opende afgelopen oktober Soffree on fifty-four aan de Oostdijk nummer (hoe kan het ook anders) 54 in Oud-Beijerland. Een relaxte plek waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Geniet van de originele salades, hamburgers of pasta. En van een mooi glas wijn of speciaal bier van de fles!

Huiskamergevoel

Food, drinks & much more. Zo afficheert Soffree on fifty-four zich. Met dat eten en drinken zit het wel goed; dat ‘much more’ schuilt vooral in het gezellige huiskamergevoel, de persoonlijke aandacht en dat karakteristieke geluid op de achtergrond van een platenspeler. Ook prettig: je betaalt hier niet de hoofdprijs voor de (heerlijke) gerechten. Met een ruim assortiment van 20 verschillende speciaal-bieren van de fles en een rijke keuze uit rood, wit en rosé komen ook de borrelaars niets te kort. Liever een geurige kop koffie of een glas biologische thee? Soffree on fifty-four heeft het allemaal in huis.

 

 


 

Hoogwaardige recreatie

Museum Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard

 

Terug in de tijd

 Zin in een tijdreis? Check dan in bij Museum Hoeksche Waard in Heinenoord! Dit sfeervolle historische complex bestaat uit twee kapitale, naast elkaar gelegen rijksmonumenten: de herenboerderij Oost-Leeuwenstein en de voorname buitenplaats Hof van Assendelft. In het museum loop je zomaar figuren uit lang vervlogen tijden tegen het lijf, zoals de ambachtsvrouwe of de landarbeider. Stuk voor stuk mensen die de Hoeksche Waard hebben gevormd tot wat het nu is.

Oorlog in de Hoeksche Waard

In het museum zijn wisselende exposities te bezoeken. ‘Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945’ bijvoorbeeld. Het bombardement van Rotterdam en de algemene geschiedenis van Nederland in de Tweede Wereldoorlog zijn uitgebreid gedocumenteerd. Veel minder bekend, zijn de oorlogsverschrikkingen in de Hoeksche Waard. Verdeeld over de thema’s: Strijd, Dagelijks leven, Joden, Verzet en Onder water, laat de tentoonstelling zien hoezeer ook de Hoeksche Waard door de oorlog is getroffen. Je kunt deze expositie nog t/m maart 2016 bezoeken.

 


 

 

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste nieuws?! Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de contactpagina.