Netwerken voor én door young professionals

Wie vandaag de dag een leuke baan wil vinden, kan eigenlijk niet meer om netwerken heen. Klinkt makkelijk, maar in de praktijk is dat best moeilijk. Want hoe bouw je een eigen netwerk op als je bijvoorbeeld pas bent afgestudeerd en op gaat naar potentiële werkgevers? De jongerenraad van Rabobank Het Haringvliet organiseerde daarom op 7 juli de eerste bijeenkomst van Netwerkt, bij Xsarus in Middelharnis. Een succesvol bedrijf dat webshops en webapplicaties ontwikkelt voor gerenommeerde ondernemingen.

 

Netwerkt
Als jongeren uit de Hoeksche Waard elders gaan studeren, gaan zij later vaak ook elders aan het werk. Dat is jammer, want hier zijn veel mooie bedrijven die voldoende carrièremogelijkheden bieden. Vanuit de gedachte deze (afgestudeerde) jongeren en bedrijven te verbinden, is Netwerkt ontstaan: een netwerkborrel waarbij steeds een ander bedrijf uit onze regio als gastheer optreedt. De bijeenkomst is bedoeld voor young professionals met een paar jaar werkervaring, maar ook jongeren die pas zijn afgestudeerd of dat binnenkort gaan doen en op zoek zijn naar een baan of stageplek. Via Netwerkt komen zij met potentiële werkgevers in contact.

 

Enthousiaste reacties
De tweede bijeenkomst van Netwerkt vindt plaats op 7 november bij Mars Food Europe in Oud-Beijerland. Veel bedrijven in de regio zijn enthousiast over dit initiatief van de jongerenraad van Rabobank Het Haringvliet. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de jongerenraad vier Netwerkt-bijeenkomsten organiseert, waarna Netwerkt als zelfstandige organisatie verder gaat. Een zinvolle én prettige manier om je netwerk en de kans op een leuke baan te vergroten!

Meer weten? Check de Facebook-pagina van Netwerkt.