Op de motor door de Hoeksche Waard

Uitgestrekte landschappen, mooie wegen en een heerlijk zonnetje. De Hoeksche Waard is de perfecte plek voor een motorrit. Rechte polderwegen worden afgewisseld met oude smalle kronkelende dijkwegen in deze tour van Motoplus.

We starten in Dordrecht en rijden door de Dordtse Kil-tunnel de Hoekse Waard in. Via ’s-Gravendeel rijden we naar Strijen, de grootste plaats in de Hoekse Waard. Van daar uit gaat het noordwaarts over de Keizersdijk naar Cillaarshoek en Maasdam en via de Zuiddijk, Ritselaarsdijk en Munnikendijk komen we in Westmaas. Vanaf hier gaat het over rechte wegen door het polderlandschap tussen Klaaswaal en Numansdorp en komen we op Schuurinksedijk richting Numansdorp. Na het viaduct over de A29 krijgen we aan de Buitendijk een prachtig uitzicht over het water bij het Hitsertsche-, of Vuile gat. Via Piershil komen we in Goudswaard aan, bij onze terrastip bij café ’t Haventje, dat ook letterlijk aan het haventje van Goudswaard ligt.
Na de stop rijden we via Nieuw Beijerland naar het zuiden, richting Zuid Beijerland en Oud Beijerland. Door Blaaksedijk komen we in ’s-Gravendeel, waar we via de tunnel weer onder de Dordtse Kil doorrijden en zo het rondje door de Hoekse Waard beëindigen.

 

Klik hier voor de uitgestippelde route. 

 

11668Motorroutebomen