Klaaswaal is weer een Café rijker

Voor jong en oud vertier in Café Het Kippenhok

Sinds eind augustus is in het pand waar eerst Cafe Jacq gevestigd was aan de Voorstraat een nieuw café geopend. Na enkele weken verbouwen, opende Marion Müller in het laatste weekend van de zomervakantie de deuren van haar eigen kroeg.

De naam van het café heeft al menigeen doen glimlachen. ‘Ach’, vertelt Marion, ‘we hebben thuis ook kippen en een vol café klinkt net zoals een kippenhok. Allemaal gekakel…en er is nog veel meer van toepassing zoals als er voldoende kippen zijn, dan volgen de haantjes vanzelf. Dus  vonden wij de naam Café Het Kippenhok wel toepasselijk.’ Marion die momenteel op Greupwoont, maar net zoals haar man jarenlang in Klaaswaal gewoond heeft, komt uit een horeca nest maar heeft zelf nog niet eerder een café gerund. Na allerlei omzwervingen in diverse beroepen, ging het afgelopen voorjaar het horecabloed toch kriebelen en vonden zij het pand aan de Voorstraat. Marion bestiert Het Kippenhok in principe in haar eentje, maar in de weekenden helpt echtgenoot Ger een handje mee.

De nieuwe horeca onderneemster heeft volop plannen voor de toekomst. Allereerst wil ze benadrukken dat het café er voor jong en oud is. Er staat een pooltafel, waar al gretig gebruik van gemaakt wordt door de gasten. In het weekend wil ze regelmatig live bands uitnodigen om te komen spelen in Klaaswaal. Dat zal de ene keer zal op zaterdagavond zijn en de andere keer op zondagavond. Ook qua muziekstijl zal er variatie zijn. Zo was begin oktober Andrea Hazes te gast en komt 7 novemberde Bluesband The Rude Move optreden. Voor deze optredens hoeft geen kaartje gekocht te worden. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur en de toegang is gratis.  

Leuke plannen

Er zijn plannen voor klaverjastoernooien, bridgeavonden en ook voor de Kerst en Oud & Nieuw heeft Marion iets speciaals in gedachten. Wat het precies wordt, dat staat nog niet vast, maar gezelligheid staat voorop! Uiteraard is de bezoeker ook welkom voor een gewoon kopje koffie, borreltje of lekker biertje. Het Kippenhok heeft veel speciaalbieren op de kaart staan en vier biersoorten op de tap, waarvan er ééntje regelmatig wisselt. Marion heeft geen eetcafé, maar de kleine trek kan wel gestild worden met een bitter- of borrelgarnituur, een tosti of een frietje met snack. 

Ook op maandag open

Opvallend is de keuze om op maandag geopend te zijn. Speciaal aan ondernemers die vaak vrij zijn op maandag, wil Marion de gelegenheid bieden om even te komen borrelen in Het Kippenhok. Ook voor degenen die het reguliere weekend te kort vinden, is deze extra openingsdag natuurlijk een uitkomst. Op dinsdag is Café Het Kippenhok op stok, oftewel gesloten, maar alle andere dagen van de week ben je van harte welkom van 12.00 tot middernacht. Als de Corona maatregelen weer versoepeld worden, zal dat misschien veranderen, dus het is sowieso handig om de Facebookpagina in de gaten te houden. Daarop worden ook alle andere activiteiten bekend gemaakt.