Hoeksche Stoofperencrumble

Heerlijk wanneer het buiten koud is: Hoeksche stoofperen! Bij fruitteler Gijsbert van Randwijk in Strijen worden als sinds 1990 duurzame stoofperen gekweekt. Op de website van Gijsbert en collega’s (stoofperen.nl) staan de lekkerste recepten met de Hoeksche stoofpeer. We geven alvast een voorproefje met het recept van een stoofperencrumble. Eetsmakelijk! 

Ingredienten (voor 4 personen):

• 300 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar

• 200 gram bloem

• 150 gram boter

• 100 gram suiker

• 10 gram water

• 10 gram zout

• 2 dl slagroom

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kneed de boter op het aanrecht met de hand zacht. Voeg het water toe aan de suiker. Meng het suikermengsel en het zout met de hand door de boter. Zeef de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er kruimels van het boter-bloemmengsel ontstaan: de crumble. Spreid deze kruimels uit over een bakplaat en bak ze in ca. 15-18 min. goudbruin in de oven.

Klop de slagroom tot yoghurtdikte is bereikt. Snijd de stoofperen in blokjes en verdeel deze over 4 glazen. Schep de lobbige slagroom erop en garneer met de afgekoelde crumble.

Bron: Stoofperen.nl