Recept: Hoeksche rooie uit de oven

Een heerlijk gerecht dat het goed doet tijdens een etentje met familie of vrienden. Geroosterde Hoeksche Rooie uit de oven zien er leuk uit en het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken. De aardappelen krijgen in een paar stappen een heerlijke knapperige ‘bite’.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen goed schoon zodat er geen grond meer aan zit.
  • Snijd ze in gelijke stukken. Dat kan zowel in de lengte als in de breedte, maar net wat je leuk vindt. Laat de schil gewoon zitten, dat zorgt voor extra smaak.
  • Kook de aardappelen een paar minuten in een klein laagje water (max. 5 minuten).
  • Spoel de stukjes Hoeksche Rooie af en doe ze in een ovenschaal of braadslee.
  • Schenk er een flinke scheut olijfolie bij. Wees hier niet te zuinig mee want dat zorgt er voor dat de aardappelen niet aan de schaal blijven plakken en zorgt voor het knapperige laagje. Voeg wat zeezout en (verse) kruiden naar smaak toe, bijvoorbeeld een aantal knoflooktenen, rozemarijn, tijm, salie.  Roer het geheel goed om zodat kruiden en olie goed verdeeld zijn.
  • Zet de schaal 20 á 30 minuten in de oven tot dat de stukjes bruin en knapperig zijn. Schep de Hoeksche Rooie halverwege om.

 

 

Hoeksche Rooie

Tip: Je kunt de aardappels ook insnijden zoals op de foto bovenaan de pagina. 

 

Je kunt de aardappelen ook ongekookt in de oven doen, reken dan op een roostertijd van ongeveer 45 minuten.

Gekookt of als puree zijn Hoeksche Rooie ook lekker.

 


 

De Hoeksche Rooie een belevenis op je bord!

De Hoeksche Rooie is een heerlijke aardappel met een rode schil die zich kenmerkt met een volle romige smaak en een tikketje zoete bite. Een aardappel, die bij voorkeur in de schil gegeten wordt. De Hoeksche Rooie is bijzonder geschikt voor in salades en als toevoeging in gerechten. De Hoeksche Rooie kan zowel bereid worden in de oven als gekookt en gepureerd. Kortom een veelzijdige aardappel met een unieke smaak. Een sausje, boter of zout zijn niet nodig! De aardappel is zo lekker, dat het een groente wordt. Een belevenis op je bord.

 

Hoeksche Rooie

 

Bron: Hoeksche Rooie