Hoeksche Parel: Julivie

‘Het idee om voor mezelf te beginnen had ik al een tijdje, dit was voor mij de ideale kans’, vertelt jonge onderneemster Juliet Visser enthousiast. Sinds 1,5 jaar heeft ze haar eigen bedrijf, Julivie. Als importeur van het merk Phillips Collection -niet te verwarren met Philips- haalt ze bijzondere meubels en kunststukken vanuit Amerika naar Nederland. We spreken haar in de showroom van Van den Berg interieurbouw, waar haar stukken te zien zijn.

Foto’s: Arno Hoogwerf

Juliet werkt nog in de machinebouw wanneer ze de Phillips Collection bij toeval tegenkomt. Haar vader zit in het vliegtuig, als hij een magazine ziet met daarin een kunststuk, een paar vissen voor aan de muur. Hij vindt het wel wat voor in de keuken en neemt het mee naar huis. ‘Dat is wel heel gaaf!’, zegt Juliet meteen. Ze gaat op onderzoek uit om te zien waar het kunststuk vandaan komt. Zo komt ze op de website van een Amerikaans familiebedrijf terecht, de Phillips Collection, Juliet: ’Bij het zien van de website werd ik nog enthousiaster en dacht: zou ik dat niet hierheen kunnen halen?! Toen ik contact met ze opnam, bleek dat ze in Europa nog geen verkooppunt hadden. Dus toen ben ik naar Amerika gevlogen en heb ik gezegd: “Dit ga ik gewoon doen, ik ga voor mezelf beginnen!”’

Julivie

Zo gezegd, zo gedaan. In 2016 opent Juliet haar eerste showroom in ’s-Gravendeel. Hier laat ze haar collectie zien, die ze ondertussen in heel Europa verkoopt. In haar showroom vertelt Juliet over haar bedrijf en de toekomst:

Wat voor stukken heb je hier in de showroom staan?

‘Wat ik het meest verkoop is wall-art, bijzondere kunststukken voor aan de wand. Veel objecten komen als het ware uit de muur. Daarnaast heb ik ook wel andere meubels, vaak gemaakt met grote stukken hout, zoals een tafel gemaakt van de wortels van een boom.’

Wat spreekt je zo aan in de Phillips Collection?

‘Je kan je ruimte er zo mee opleuken, eigen maken, dat spreekt me aan in de collectie. De spullen die ik verkoop zitten wel echt in het topsegment, dus het meeste verkoop ik aan professionals. Restaurants, hotels of stylistes waar ik mee samenwerk. Wanneer een stylist je huis inricht krijg je het gevoel: wow! hier wil ik wonen. Toch zie je hierin nog niet altijd je eigen smaak terug. Dat is wat ik verkoop. Unieke stukken waarbij je denkt als je binnenloopt: dit ben ik echt!

Bovendien vind ik het bijzonder aan de collectie dat alles een green statement heeft. Alle producten zijn op een ecologisch verantwoorde manier gemaakt, dat spreekt mij heel erg aan. Ik ben nu 26 jaar. Je weet niet hoe de wereld is over 30 jaar. Ik vind dat iedereen daar wel zijn steentje aan bij moet dragen.’

Wat is voor jou de meerwaarde van ondernemen in de Hoeksche Waard?

‘Het is in de Hoeksche Waard heel anders dan ondernemen in de stad, maar ik denk dat dit logistiek gezien juist wel praktisch is. Ik woon zelf midden in het centrum van Rotterdam. Als ik daar ga zitten met een showroom dan komen daar alsnog niet veel professionals naar toe. Dan heb je misschien meer aanloop, meer bekendheid, maar ik ben geen winkel. De mensen die ik nu bereik wonen door heel Nederland, hier is het wel lekker rustig. Als mensen aankomen kunnen ze gratis parkeren voor de deur. Het is gewoon goed bereikbaar en toch ligt s’Gravendeel ook dicht bij Rotterdam, dus dat is ideaal.’

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

‘Ik ben heel blij met wat ik in anderhalf jaar heb kunnen bereiken. Binnenkort krijg ik er een showroom bij op het ETC Design Centre in Culemborg. Daar is iedere maandag een trade day, waarbij allemaal professionals en winkeleigenaren langs komen. Over vijf jaar hoop ik mijn bedrijf in alles te hebben verbreed. Ik zou het heel leuk vinden mijn stukken terug te zien bij verschillende hotelketens.’