Hoeksche Parel: journaliste Sanne Waldekker

‘In De Hoeksche Waard staan we nogal bescheiden in het leven. We mogen veel trotser zijn en laten zien wat hier allemaal is’, zegt bewoonster én RTV Rijnmond journaliste Sanne Waldekker. ‘Ik weet zeker dat de regio veel biedt aan mensen die aan de andere kant van de Oude Maas wonen. Ik wil de Hoeksche Waard dichterbij de stad brengen. Op een objectieve manier laten zien wat hier leeft. Nieuws en achtergronden zoeken, verhalen vertellen. Want die zijn er hier zoveel!’

Foto’s: Arno Hoogwerf 

Sanne (31 jaar, getrouwd en met man en kat woonachtig in Klaaswaal) was zelf tot een aantal jaar terug Rotterdamse. Ze kwam in de stad wonen omdat dat vanzelfsprekend was: vlakbij haar werk, het uitgaansleven en de grootste voorzieningen op steenworp afstand van de voordeur.

Een terrasje pakken of genieten van de zon op ons eigen terras

‘Maar op een gegeven moment verandert je leven; je merkt dat je zulk soort dingen minder belangrijk vindt. Ik kreeg behoefte aan ruimte. Aan rust. Aan buiten zijn. Een tuin…’

‘Goeree Overflakkee – waar ik ben opgegroeid – vond ik te ver weg. De Hoeksche Waard was voor mij ideaal. Je hebt er zoveel en Rotterdam is nog steeds dichtbij. Eindelijk heb ik de ruimte. Ik ben fanatiek hardloopster, niets is zo fijn als mijn kilometers maken door de polder. Zonder stoplichten en zelfs in het donker ben ik op mijn gemak. In Rotterdam hadden we geen tuin of plek om lekker buiten te zitten. Het is heel fijn om nu te kunnen kiezen tussen een terrasje pakken in Oud-Beijerland of genieten van de zon op ons eigen terras’.

 

 

Regioverslaggeefster worden: mooie kans!

‘Mensen hier in de omgeving zijn wat nieuws betreft altijd al sterk op RTV Rijnmond gericht, dat merkte ik al snel. Maar ze herkennen zich niet. De Hoeksche Waard sneeuwde onder en verdween achter de Rotterdamse actualiteit. Dat zag de hoofdredacteur gelukkig ook. En toen ben ik de uitdaging aangegaan: aan de slag als regioverslaggeefster! Ik woon hier, ik heb hier mijn contacten, ik weet hoe het hier werkt. Logisch om deze kans op te pakken.’

Sanne heeft de afgelopen tijd al veel mooie reportages kunnen maken. Bijvoorbeeld over de hoorzitting van de herindeling. ‘Voorheen was dat waarschijnlijk een klein berichtje geworden. Maar nu heb ik daar echt de tijd voor kunnen nemen. Met een uitgebreide voorbeschouwing en hoofdrolspelers aan het woord. Een waardevolle verdieping van het nieuws voor de bewoners hier.’ Ook haar item over het ‘Adopteer een opa of oma’-project staat haar nog goed bij. ‘Ik heb daar echt een persoonlijk verhaal van kunnen maken. En vond het zo geweldig om te zien dat het zo enorm klikte tussen die twee.’

 

 

Wat wil jij op RTV Rijnmond zien?
Vaak vragen mensen Sanne naar welk nieuws ze op zoek is. Ze draait het graag om: wat wil jij graag op RTV Rijnmond zien? Deel jouw nieuws en andere mooie verhalen met haar! Dat kan via sanne.waldekker@rijnmond.nl Je kunt haar ook volgen op Twitter: @sannewaldekker