Hoeksche Parel: Cultuurbemiddelaar Eelse Bies

Wie is het Waard? Verborgen parels in de spotlights!

Op een romantisch plekje in Maasdam woont kunstenaar en cultuurbemiddelaar Eelse Bies. De bijzondere “Hoeksche Waarder met Drents accent” woont er al bijna 40 jaar.

Zijn voorkamer is ingericht als galerie, in zijn tuin staan beelden tentoongesteld. Zoals dit kunstwerk met bomen en dijken. Geïnspireerd op de charme van de Hoeksche Waard. Want als je hier om je heen kijkt, ligt de kunst voor het oprapen: “De dijken met langerijen bomen, prachtige lanen, kale akkers in aardetinten en vers gepote aardappelen op ‘t land”, daar geniet Eelse elke dag van.

Jaren lang is hij cultuuraanjager geweest voor de Hoeksche Waard, om de schoonheid van het gebied in de spotlights te zetten en het nóg mooier te maken. Zo bedacht hij picknickplekken ontworpen door kunstenaars, safaritochten door het landschap en een poëzieroute. Een parel om trots op te zijn!

Galerie De Opkamer met werk van Hoeksche kunstenaars is elke 1e zondag van de maand open van 12.00-17.00 uur. Vijf keer per jaar is er een huiskamertheater met aandacht voor beeldende kunst, muziek, theater, poëzie en verhalen.

Welke Hoeksche bewoner, ondernemer of plek verdient het volgens jou om in de spotlight te staan? We zijn benieuwd naar alle verborgen parels!

Foto: Arno Hoogwerf
Tekst op het kunstwerk: “Een open waard krijgt waarde door bomen die naar de hemel reiken.”
www.galeriedeopkamer.nl