Workshop Viltkunst

Onder de Regenboog organiseert samen met Connie Toetleuke vilt workshops in de Schuur en Voorkamer van Onder de Regenboog. Je kunt kiezen uit verschillende werkstukken zoals: meditatiekussen, grappig uiltje, zielenhuisje of een herfst schilderij. Meer informatie over de workshops kun je vinden op www.connietoet.nl.

📍Onder de Regenboog | Goidschalxoordsedijk 65 in Oud-Beijerland

Uiltje maken met de viltnaald

Met behulp van een viltnaald maak je een grappig uiltje van zachte merinowol. Je kunt het uiltje natuurgetrouw maken of lekker eigenwijs in felle kleuren. Kosten incl. alle materialen, koffie, thee en iets lekkers € 25,- Neem een mooi stukje schors of hout mee waar je het uiltje op kunt bevestigen.

🕘 donderdag 15 oktober van 19.30 tot 22.30 uur
💶 € 25,00 per persoon inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers
ℹ️ Neem een mooi stukje hout of schors mee waar je het uiltje op kunt bevestigen

Samen vilten met je kind of kleinkind

In deze herfstvakantie kun je samen met je dochter, zoon of kleinkind een middag iets moois maken van wol. Met een viltnaald kun je allerlei leuke dingen prikken zoals een vlinder, een bloem, een kei, een kastanje, een herfstblad of een schilderijtje. De mooie kleuren en materialen geven vanzelf inspiratie. Laat je inspireren door de creativiteit van je kind of kleinkind! We vilten op de mooie boerderij van “Onder de Regenboog”.  Af en toe hoor je de ezeltjes balken of het hangbuikzwijntje gezellig knorren. Maximaal 3 koppels (6 deelnemers).

🕘 woensdag 21 oktober van 14.00 tot 16.30 uur
💶 € 40,00 per volwassene en kind (vanaf 6 jaar) inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers

Viltdag vrije keuze, naaldvilten of nat vilten

Een hele dag werk je aan je eigen project op een prachtige locatie! Wellicht moe maar voldaan ga je naar huis; je hebt eigenhandig iets moois gemaakt, genoten van de creativiteit van de andere deelnemers, de leuke gesprekken en de liefdevolle verzorging van Jenneke, onze gastvrouw. Je kunt deze dag kiezen voor prikken met de viltnaald en bv. een big mamma, een vogeltje(s) of een viltschilderij maken. Of je kiest voor natvilten en maakt een zielehuisje , een meditatiekussen  of een warme sjaal. Ik begeleid je stap voor stap bij jouw project. Geef wel tijdig aan wat je wil maken zodat ik rekening kan houden met de benodigde materialen die ik mee moet nemen of aanschaffen. Kies je voor natvilten neem dan 2 oude handdoeken mee.

🕘 zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
💶 € 80,00 per persoon (basiskosten) inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers

Vilten, tekst of levensboom op zijde

Maak een bijzonder viltschilderij met deze speciale werkwijze ! Een inspirerende korte tekst of een afbeelding van een levensboom wordt afgedrukt op zijde en daarna in een viltschilderij verwerkt. Je werkt met fijne merinowol en glanzende zijdevezels. Als je een speciale voorkeur voor een tekst of afbeelding hebt kun je dat tot 1 week voor de workshop doorgeven aan Connie. Zij kijkt of de tekst / afbeelding geschikt is om af te drukken. Natuurlijk heeft zij zelf mooie teksten en afbeeldingen op voorraad.

🕘 vrijdag 6 november van 14.00 tot 17.00 uur
💶 € 25,00 per persoon inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers

Vilten in 3D, mossen en paddestoelen

De natuur geeft altijd volop inspiratie voor nieuwe viltprojecten! Deze dag leer je hoe je met vilt in een 3D-techniek kunt werken en daarbij vormen zoals mossen en paddenstoelen kunt creëren. We beginnen met het maken van voorvilt in mooie tinten. Dit voorvilt gaan we daarna bewerken door het een bepaalde manier af te binden. Vervolgens wordt het geheel verder gevilt tot het reliëf er goed in zit en we mosachtige structuren of paddenstoelen kunnen maken. Als je een mooi stuk schors meeneemt kan je het viltwerkstuk daarop bevestigen; een bijzonder geheel! Maximaal aantal deelnemers 4. Je vilt in een mooie ruimte in een oude boerderij.

🕘 zaterdag 14 november van 10.00 tot 17.00 uur
💶 € 82,50 per persoon inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers