OERRR Struintocht over Tiengemeten

Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar of 9 t/m 12 jaar

Op Tiengemeten mag je (bijna overal) lekker van de paden af. Het is er ruig en je kunt er dus heerlijk door de natuur struinen. Zaterdag 25 september organiseert Natuurmonumenten speciaal voor kinderen twee OERRR Struintochten over het eiland. Samen met de boswachter gaan ze de natuur op Tiengemeten ontdekken. Er zijn die dag twee OERRR Struintochten: van 10.15 uur tot 12.00 uur voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en van 11.15 uur tot 14.00 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Ontdekkingstocht

Vooraan op het eiland ligt een plas water. Hier is zo veel moois te ontdekken. Er is geen wandelpad, dus zoek je zelf een pad. Hoge waterdichte laarzen of schoenen zijn aan te raden. Zo ben je goed voorbereid op dit avontuur. De kinderen ontdekken tijdens het struinen van alles in de natuur: misschien komen ze wel Schotse hooglanders tegen! De boswachter vertelt graag over alles wat ze op hun pad tegen komen. De route voor de oudere kinderen (9 t/m 12 jaar) is langer en zij zoeken onderweg een mooi plekje om het meegebrachte lunchpakketje op te eten. De kinderen lopen respectievelijk 2,5 km en 5 km.

OERRR

Deze struintochten vallen onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda. De excursie begint met de overtocht met de pont om 10.00 uur of 11.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Kinderen van OERRR betalen € 5,95, net als leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen €8,50. Ouders/begeleiders struinen lekker mee en melden zich ook aan voor deze activiteit.