Expositie SPEEL-GOED in Museum Hoeksche Waard

De expositie SPEEL-GOED, een spel van educatie en emancipatie is geopend! Lola Nouwens de sympathieke blokjesbouwer, die met een Maya-tempel in de jungle de eerste prijs won in het populaire tv-programma LEGO Masters 2020, opende de expositie met een inspirerende video. Je vindt er speelgoed van toen en nu, gerangschikt naar 5 thema’s: poppen, vervoer, koken, bouwen en spellen. Speelgoed uit de eigen collectie, maar ook van spontane bruikleengevers, die mooie kunstwerken hebben gemaakt van LEGO en Meccano.

SPEEL-GOED, neemt je mee in herinneringen. Naar je verjaardag en 5 december: 2 dagen waarop je speelgoed kreeg. Meisjes meestal een pop, kinderwagentje of een serviesje. Jongens een auto, houten treintje of een Meccano bouwdoos, waarop je heel zuinig was. Voor touwtje springen, knikkeren of stoepranden had je nauwelijks iets nodig en met veel fantasie maakte je een vlieger of pijl en boog. We herinneren het ons nog allemaal: een tijdperk zonder internet of televisie en op zaterdagavond een spelletje Mens erger je niet! Onze kinderen en kleinkinderen kiezen nu uit bergen speelgoed. Van poppen als Barbie, Skipper en Ken, de Action Man en Big Jim tot LEGO, Dinky Toys, Matchbox of een elektrische trein.

Breng een bezoek aan het museum

De expositie laat zien hoe de indeling tussen het speelgoed voor meisjes en jongens door de tijd heen is veranderd. Geniet van het mooie speelgoed van toen en nu. Natuurlijk houdt het museum zich aan COVID-19. Reserveer vooraf uw bezoek via de website of meld u als bezoeker bij de receptie in Oost-Leeuwenstein en houd voldoende afstand.

 

📍Museum Hoeksche Waard, Dorpsstraat 13 in Heinenoord