Een dag wonen in de Hoeksche waard

Hoe het is om te wonen in de Hoeksche Waard? Rob & Maria ontdekten het dit weekend. Tijdens de dag Proefwonen van Beleef Hoeksche Waard wonnen zij een overnachting in Bed & Breakfast Molen22. Journalist Arie Pieters van Het Kompas zocht ze op en schreef dit verslag:

Een dag wonen in de Hoeksche waard

Prijswinnaars genieten van verblijf in de Hoeksche Waard
Maria Waslander en Rob van Lith waren twee van de gelukkige winnaars, die een overnachting wonnen in Bed & Breakfast Molen22. De prijs was beschikbaar gesteld in het kader van de ‘Kom-proef-wonen’ dag die op  zaterdag 2 juli werd georganiseerd. Tijdens deze dag kregen zo’n veertig personen een goed beeld van de Hoeksche Waard. Een regio waar je niet alleen goed kunt recreëren maar ook fantastisch kunt wonen. Het winnende stel was te gast bij Marga Prins, eigenaresse van de fraaie, nabij de Binnenmaas gelegen Bed & Breakfast.

Vijf tulpen
Bed & Breakfast Molen22 van Marga Prins werd niet voor niets uitgekozen als locatie voor deze prijs, want het is een van de mooiste locaties in de Hoeksche Waard om te overnachten. In 2011 werd Molen22 geclassificeerd met ‘5 tulpen’. Dit is de hoogste classificatie binnen de Bed & Breakfasts in Nederland. De kwaliteit van een Bed & Breakfast in Nederland wordt aangeduid met ‘tulpen’ op een schaal van 1 tot en met 5. Om voor 1 of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een Bed & Breakfast-adres voldoen aan diverse eisen. Die eisen worden gecontroleerd door een onafhankelijke ‘Mystery Guest’. Vanaf 2011 siert de ‘5 tulpen vlag’ de gevel van Molen22.

Maria en Rob, beiden afkomstig uit Poortugaal, waren heel positief over de Bed & Breakfast: ‘Het is heel goed geregeld hier. We kregen een heerlijk ontbijt en de service van de gastvrouw is ook geweldig’, aldus Maria. Rob vertelt dat zij dankzij facebook en familie attent werden gemaakt op ‘Kom-proef-wonen’ in de Hoeksche Waard: ‘Mijn broer woont in Puttershoek, net als een goede vriend trouwens, en hij tipte ons. Uiteindelijk werden wij uitgeloot voor de overnachting hier.’ 

Streekproducten en veel groen
Inmiddels hebben Rob en Maria een huis gekocht in Poortugaal, dus van wonen in de Hoeksche Waard komt het voorlopig nog niet, maar ze zouden de regio zeker aanbevelen bij andere woningzoekenden. Maria legt uit: ‘Je hebt hier veel ruimte en groen en dat zijn toch dingen die ons aanspreken’. Rob vult aan: ‘Wat mij ook aansprak waren de streekproducten en het feit dat je op sommige plaatsen nog met een pont over kan varen. Bijvoorbeeld het pontje tussen Barendrecht-Puttershoek. Ideaal voor fietstochten. Mijn broer en zijn gezin hebben het trouwens erg naar hun zin in Puttershoek. Vanuit die hoek werd dan ook flink ‘reclame’ gemaakt voor de regio.’ Rob en Maria konden ook de eerdere rondleiding door de Hoeksche Waard waarderen. Onder meer het natuureiland Tiengemeten had indruk gemaakt, net als de uitleg van boeren over de streekproducten. Dus ondanks het feit dat zij er nu voor hebben gekozen om in Poortugaal te blijven, heeft de Hoeksche Waard een zeer positieve indruk achter gelaten.

Bron: Een dag wonen in de Hoeksche waard, Arie Pieters, Het Kompas


Ook Patricia won een overnachting in een Bed & Breakfast. Patricia en haar man wonen al in de Hoeksche Waard, maar op de dag zelf zagen ze het eiland van een andere kant. Na haar overnachting stuurde ze ons deze review: 

Op zaterdagmiddag 3 september zijn mijn man en ik naar deze B&B geweest en we werden allerhartelijkst ontvangen door de eigenaresse, mevrouw Prins. Onder het genot van heerlijk sterke koffie in binnentuin genoten, en mevrouw Prins vertelde gelijk over historie van deze luxe Bed & Breakfast. De burgemeester van Binnenmaas kwam op vrijdag 2 september langs om aandacht te vragen voor (renovatie)actie nabijgelegen Molen De Goede Hoop steunen kan via www.molenprijs.nl/degoedehoop of via Facebook.

Mevrouw Prins is trouwens een zus van onze overbuurman van ons knusse maar kleine huisje aan de Binnenmaas. Onder het genot van een goed fles wijn en lekkere hapjes heerlijk avond op luxe kamer in badjas doorgebracht. Als een roos geslapen en vlak voor slapen nog van zonsondergang genoten. Ontbijt aan keukentafdel genuttigd en bestond onder andere uit vers fruit, heerlijke Zeeuwse bolussen en heerlijke Nespresso koffie. Kortom een ware beleving op vakantie in eigen dorp.

Dank voor deze mooie ervaring! Hoop op volgend jaar weer mee te mogen doen aan Woontour!”