Wat is er in mei te beleven in de Hoeksche Waard?

Er is deze maand veel te beleven in de Hoeksche Waard!
Een markt, een festival, het is lastig kiezen uit de lange lijst evenementen in mei. Daarom zetten wij 5 leuke activiteiten voor jou op een rij!

Tour langs de boer 10 mei
Op Hemelvaartsdag is het weer tijd voor de Tour langs de Boer! Donderdag 10 mei kun je langs 7 verschillende boerderijen in de Hoeksche Waard voor een lekkere proeverij. In de boerderijwinkels staan allerlei Hoeksche streekproducten voor je klaar. Lekker, gezond en uiteraard van eigen bodem. Ook het Museum Hoeksche Waard en de molens zijn te bezoeken.

Nautische dag in Numansdorp – 12 mei
Braderie met verkoop van nautische artikelen, demonstraties en diverse activiteiten rondom de haven en het centrum van Numansdorp.

Wecken is hip dag – 19 mei
Bij de Maria Hoeve in Strijen leer je hoe je op een duurzame manier gerechten kunt bereiden van verse producten.
Handig, snel & lekker! Jan Hak, de pionier van het smaakvol conserveren van verse groenten en fruit is als gastspreker aanwezig. Voor meer informatie en aanmelden: info@mariahoevestrijen.nl

Parkdag Oud-Beijerland – 20 mei
Op zondag 20 mei 2018 (eerste pinksterdag) wordt in het Laningpark van Oud-Beijerland een Parkdag georganiseerd. Deze dag is er een podium met verschillende optredens, een gezellig terras waar genoten kan worden van een hapje en een drankje, Kraampjes met verschillend aanbod en zoals voorgaande jaren met de Parkdagen, een stormbaan waar kinderen overheen kunnen klimmen en klauteren. Kijk hier voor meer info.

Schapen scheren en lammetjes aaien – 30 mei
Op woensdag 30 mei 2018 kun je bij het Nationaal Landschap Centrum aan de Veerweg in Numansdorp zien hoe de schapen van de kudde van Hoekschewaards Landschap geschoren worden. Tegen die tijd lopen er ook lammetjes rond.  Je bent welkom van 13.00 tot 16.00 uur. Er is ook te zien wat je met de wol kunt doen, spinnen, vilten of gewoon voelen.