Hoeksche Parel: het droomhuis van Sanne en Ivo

Als starter je eigen droomhuis bouwen. Sanne en Ivo, echte Beijerlanders, zijn sinds kort de trotse eigenaren van hun eigen kavel midden in de Hoeksche Waard. Hier ontwerpen ze nu hun eigen huis, hun eigen Hoeksche Parel, precies zoals ze zelf willen. Het kavel dat Sanne en Ivo hebben gekocht is onderdeel van het project ‘Ik bouw betaalbaar’ in Oud-Beijerland.

Is het jullie eerste koophuis samen?

Ja, heel spannend! We kwamen als eerste uit de loting, waardoor we het geluk hadden als eerste te mogen kiezen. Er zijn meerdere typen woningen in het project, maar in welke wij wilden gaan wonen?! Dat was best lastig. Een hoekwoning, een tussenwoning, wat kunnen we doen? Uiteindelijk hebben we een hoekwoning gekozen, kavel 10 en we hebben er absoluut geen spijt van. We kijken er onwijs naar uit dat de eerste paal de grond in gaat.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Dat wordt waarschijnlijk mei. En dan in oktober is de oplevering. Elk huis is uniek, geen huis is hetzelfde, dus het kan goed dat de ene eerder af is dan de andere.

Hoe gaat jullie huis er uit zien?

Wij hebben een hoekwoning met de deur aan de zijkant. Met veel ramen, wat het erg licht maakt.  Verder wordt het heel ruim. We hebben op de eerste etage 3 slaapkamers, met het oog op de toekomst uiteraard. Het is zeker een huis voor de toekomst, ik zie ons er nog jaren met veel plezier wonen.

Waarom vonden jullie juist dit project zo leuk?

De diversiteit. Je kunt echt zelf bepalen hoe het huis eruit gaat zien. Het is bijzonder om samen met aannemer dit hele proces mee te maken. Er komt wel heel veel bij kijken, maar uiteindelijk hebben we het dan wel zelf gedaan!

Wel bijzonder ook dat dit kan al bij je eerste koophuis

We hebben nu een huurwoning en dat is echt wel heel anders. We kunnen nu zelf bepalen hoe we willen wonen.

Wat vind je specifiek zo leuk aan de wijk?

Er wonen veel mensen van onze leeftijd. Er zijn veel jonge gezinnen, jonge stellen. Daardoor herken je jezelf in de mensen om je heen, je zit in dezelfde levensfase. Waardoor je met elkaar verder kunt komen.

Waarom willen jullie in Oud-Beijerland wonen?

Sanne: Ik ben veel op reis geweest, maar Oud-Beijerland blijft mijn thuis. Alle vrienden, alle familie, iedereen woont in Oud-Beijerland. Het is echt wel ons plekje. Daarnaast is mijn werk dertig minuten rijden, ik werk in de Spaanse Polder, dat is goed te doen!

Wat zijn je favoriete plekken?

Wat wij altijd wel fijn vinden is om de Kwaksche Weg uit te lopen.  We zitten midden in de natuur en toch aan de rand van Oud-Beijerland. Je hebt geen last van de drukte, maar je bent wel zo in het onwijs leuke centrum. We zijn zelf vooral dol op de Peperstraat. We zijn in Oud-Beijerland opgegroeid. Het gebied is heel gezellig, het wordt steeds groter. Het is wat ons betreft ook echt de hoofdstad in de Hoeksche Waard, je hebt er alles! Alle supermarkten zijn in de buurt, er is een park, je kan in de buurt lekker wandelen. Als we naar onze ouders gaan, stappen we op de fiets. Het is gewoon top.

Benieuwd naar deze en andere huidige woonprojecten in de Hoeksche Waard?! Zie dan ons overzicht.

Foto: Arno Hoogwerf