75 jaar Vrijheid: Jongerendebat over vrijheid

Wat doen wij met onze vrijheid? Op donderdagmiddag 28 mei debatteren twintig VWO Leerlingen van CSG Willem van Oranje en het Hoeksche Lyceum over vrijdheid. Zij komen bij elkaar in de Raadzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Na 2 spannende debatrondes weten we het zeker: dit betekent vrijheid voor onze jeugd.

Onder toeziend oog van gemeenteraadsleden, wisselen leerlingen hun ideeën uit over de vrijheid, waar onze ouders en grootouders 75 jaar geleden voor vochten. Wat doen wij met onze vrijheid? En wat is zij ons waard? Een deskundige debatleider zal alle deelnemers goed uit de verf laten komen en dat levert een pittige woordenstrijd op.

De debaters zullen ingaan op de argumenten van anderen. Daarnaast laten ze flair, duidelijk woordgebruik en overtuigingskracht zien. En kunnen zij de verbinding maken tussen de bevrijding van 75 jaar geleden en de huidige samenleving? Het is bijzonder spannend om te zien hoe jongeren uit de Hoeksche Waard hun publiek met argumenten weten aan te spreken, te boeien én te overtuigen.

Dit vrijheidsdebat wordt door de Bibliotheek Hoeksche Waard georganiseerd samen met de CSG Willem van Oranje, het Hoeksch Lyceum en de Gemeente Hoeksche Waard in de Raadzaal in Oud-Beijerland.

Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren. Op donderdagmiddag 28 mei van 13.30 tot 15.30 uur.