5x Wat te doen?! – in april

Er is deze maand heel veel te doen in de Hoeksche Waard! Een markt hier, een wandeling daar, het is lastig kiezen uit de lange lijst evenementen in april. Wij zetten 5 leuke activiteiten voor je op een rij:

Op zoek naar de blauwborst in de Korendijkse Slikken – 8 april

Voor deze wandeling in de Korendijkse Slikken moet je vroeg uit de veren. In de ochtend voert de blauwborst namelijk uitbundig het hoogste lied. Een gids leidt je door het natuurgebied langs het Haringvliet, met haar uitgestrekte rietlanden.

PUURmarkt Oud-Beijerland – 14 april

Ook in 2018 is ‘ie er weer, de PUURmarkt in Oud-Beijerland. Ontdek de parels onder de streekproducten op deze groene markt op het Molenplein. Een inspirerende dag met tientallen kramen, workshops en activiteiten en goede livemuziek!

Bezoek Fort Buitensluis – o.a. 14 april

Fort Buitensluis is een bijzondere parel in de Hoeksche Waard! Deze zomer kun je een kijkje nemen op deze geheimzinnige plek vol historie. Een mooie kans om de verhalen van het fort te ontdekken en te genieten van schitterende uitzichten. De officiële opening van het fortseizoen is op 14 april.

Kofferbakverkoop Mijnsheerenland – 15 april

Vier keer per jaar wordt in Recreatieoord Binnenmaas de Kofferbakverkoop gehouden. Zoals de naam al verklapt, verkopen de deelnemers op deze gezellige markt tweedehandsspullen vanuit hun auto. Omdat iedere plek er weer anders uitziet word het een vrolijke, kleurrijke markt met voor ieder wat wils. Kom je ook rondsnuffelen?

OERR Natuurdag – 29 april

Leer overleven op een echt natuureiland tijdens de OERRR Natuurdag op Tiengemeten. Net zoals de matrozen van de schepen die vroeger aanmeerden aan de oostkant van Tiengemeten. Je gaat op pad, door weer en wind. Op zoek naar voedsel, en geneeskrachtige kruiden. Onderweg vertellen eilandbewoners spannende verhalen!

Voor een volledig overzicht van de activiteiten de komende maand klik hier.