5 mooie wandelroutes in de Hoeksche Waard!

 

Het is mooi wandelen in de Hoeksche Waard! Ook nu het buiten steeds kouder wordt, zijn de wandelroutes door het uitgestrekte landschap een leuke manier om een frisse neus te halen. We zetten 5 verschillende routes voor je op een rijtje! Volg de links om de routes, uitgestippeld door eropuitindehoekschewaard.nl, te bekijken.

Strijensasroute

Vertrek vanaf het sfeervolle Strijensas voor een mooie wandeling langs het Hollands Diep, kreken en polders en het buurtschap Schenkeldijk. Loop door de akkers, langs de mooie akkerranden, naar de dijk, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de polders. Klik hier voor de route.

Strijensasroute

Foto: Marianne Janssen

Molenpolder route

De molenpolder route is een mooie, niet te lange route langs de polder bij Numansdorp. De route leidt je langs het Hollands Diep, door de polder en langs de gezellige dorpshaven. Klik hier voor de route.

Foto: VVV Hoeksche Waard

Cultuurroute Oud-Beijerland

Leer je graag wat meer over de omgeving tijdens je wandeling? Loop dan de cultuurroute door Oud-Beijerland. Door de opvallende stoeptegels door het dorp heen te volgen, krijg je op verschillende plekken informatie over de dorpshistorie van Oud-Beijerland. Leuk en leerzaam tegelijk dus!  Klik hier voor meer informatie.

af80e62e-94ad-46cc-ad71-cd9619de2675

Foto: VVV Hoeksche Waard

 

 

Vliet & Dieproute

Voor de echte door-wandelaars is de Vliet & Dieproute een mooie uitdaging! 20 km over onverharde paden langs kreekoevers en over akkerranden. Ook loop je door historische plaatsjes als Puttershoek, Maasdam, Cillaarshoek en Strijen. Klik hier voor de route.

Foto: Gerard de Boer

Eendragtsroute

Vanaf de aanlegplaats van de pont naar Tiengemeten loopt een mooie wandelroute door afwisselend landschap. Loop door een aangeplant populierenbos, langs een eeuwenoude kreek en dwars door een boomgaard. Via de getijdennatuur van de Tiendgorzen kom je uiteindelijk weer terug op het startpunt.  Klik hier voor de route.

12193432_993701947355399_5685501084426903540_n

Foto: Gedeeld via onze facebookpagina door Shaula Tak-Hendriks