470 km aan prachtige wandelroutes in de Hoeksche Waard

Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat 72% van de respondenten vaker een rondje loopt vanuit huis dan voor de coronacrisis. Omdat wandelen leuk en gezond is, stimuleert Wandelnet via de online campagne #rondjelopen mensen om de schoenen aan te trekken en vanuit huis een rondje te lopen. Vanuit de eigen voordeur een rondje lopen kan via de routeplanner nu eenvoudig worden gepland met de Routeplanner van Wandelnet.

Rondje lopen in de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard ligt een bewegwijzerd wandelnetwerk van 470 km. Het netwerk biedt 100 km onverharde paden, waarvan 40 km over boerenland. Er zijn een flink aantal bijzondere themaroutes die de wandelaar leiden over dijken, langs kreken, bloeiende akkerranden en terrassen. Een ontmoeting met een Schotse Hooglander, een lepelaar of een bever behoort ook tot de mogelijkheden! Een van de meest bijzondere routes loopt over een oude postroute uit de tijd van Napoleon, waarbij u her en der nog de mijlpalen terug kunt vinden.

Routeplanner Wandelnet vernieuwd

De Routeplanner van Stichting Wandelnet is compleet vernieuwd. De planner waarop wandelroutes in heel Nederland zijn te plannen heeft een flinke update ondergaan. Na een uitgebreide test door gebruikers is de planner gebruiksvriendelijker geworden en de uitstraling is vereenvoudigd. Je kunt eenvoudig zelf een route op maat maken vanaf je huisadres, maar ook een route plannen over regionale routenetwerken.

Gebruiksvriendelijkheid

In de nieuwe update is gefocust op gebruiksvriendelijkheid. Het startscherm is overzichtelijk, er kan eenvoudig worden ingezoomd naar een startadres, waarna er zowel vrij als over bestaande routes kan worden gepland. De afstand tussen punten is zichtbaar en als dit nodig is kan een routelijn handmatig worden omgezet.

Halverwege 2019 werd de eerste versie van de routeplanner van Wandelnet gelanceerd. Door feedback te verzamelen en veelvuldig te testen, zijn belangrijke ontwikkelpunten nu meegenomen. Met de nieuwe update verwacht Wandelnet veel wandelaars juist nu blij te maken. Er is een grote vraag naar een routeplanner waar je wandelingen over kwalitatieve routes kan plannen, ook in je eigen buurt.

Toch is Wandelnet nu niet ‘klaar’. “We delen graag deze nieuwe update met wandelend Nederland. Maar we gaan door en blijven feedback verzamelen en testen, nieuwe updates zullen dus volgen.” Aldus Dea Stam, Coördinator Routes bij Stichting Wandelnet.

Waar vindt u de wandelrouteplanner

De routeplanner kunt u vinden op de website www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner. Met de update van de routeplanner zijn ook veel functionaliteiten van de Wandelnet app geüpdatet. Houd komende week de appstores in de gaten, hierin verschijnt de update van de Wandelnet app.