Een markt, een oogstdag, een festival, er is weer van alles te doen in september!

Er is deze maand erg veel te beleven in de Hoeksche Waard!
Een markt, een festival, het is lastig kiezen uit de lange lijst evenementen in september. Daarom zetten wij weer 5 leuke activiteiten voor jou op een rij!

Oogstdag op Tiengemeten 1 september
Een echt eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Oude ambachten, Hoeksche heerlijkheden, muziek en interessante weetjes. Zomaar wat ingrediënten van de landelijke Oogstdag op Tiengemeten, dit jaar op zaterdag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur. U komt toch ook? Lees meer

Dutchglow – 7 september
Op 7 september wordt Recreatieoord Binnenmaas omgetoverd tot feestterrein. Op Dutchglow kan je swingen en meezingen met alle toppers van Nederlandse bodem. In de 90’s area kan je helemaal los gaan op de hits uit de nineties. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Brocante markt “Klein Frankrijk” – 15 september
Zaterdag 15 september is het weer zo ver. Dan wordt opnieuw het evenemententerrein van Recreatieoord Binnenmaas omgetoverd tot één van de grootste brocante markten van Nederland. Op “Klein Frankrijk” presenteren ruim 200 deelnemers hun mooiste schatten en unieke vondsten op het gebied van antiek,brocante, vintage, curiosa, handgemaakte items en alle snuisterijen die je op zo’n typische Franse markt tegen kunt komen. Lees meer.

Wijnroute Numansdorp – 29 september
Hou je wel van een wijntje? De winkeliersvereniging Centrum Numansdorp organiseert op zaterdag 29 september 2018 voor de vierde keer de Wijnroute door Numansdorp. U proeft verschillende wijnen bij de verschillende deelnemende winkeliers. De verkoop van de wijnglazen begint op 7 september. De route duurt van 19:00-22:00 uur.
Klik hier voor meer informatie.

Beleef het en eet het – Nog de hele maand september tot half oktober!
Je eigen groenten oogsten. Het kan ook deze zomer weer bij Martin de Ruiter in Strijen. Onder de naam ‘Beleef het en eet het’ heeft de akkerbouwer ruim 3,5 hectare van zijn land bebouwd met aardappels, uien, rode bieten, wortels en spruitjes. Trek gekregen van het oogsten? Dan kan je een frietje eten van de aardappelen van De Ruiter. Lees meer.