Met de museumkaart naar Museum Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard mag vanaf januari 2018 als eerste museum op het eiland bezoekers accepteren met een Museumkaart. Afgelopen juni mocht het museum al het bordje Erkend Museum aan de gevel schroeven en inmiddels is ook aan alle voorwaarden voldaan om toegelaten te worden bij de organisatie Museumkaart Nederland. Ben je een museumkaarthouder? Kom dan eens langs, het museum is het ideale startpunt voor je bezoek aan de Hoeksche Waard.

De Museumkaart kost 60 euro, maar geeft gratis toegang tot ruim 400 musea in ons land. Er zijn rond een miljoen museumkaarthouders in Nederland. Als je een museumkaart hebt kun je nu dus ook gratis naar het Museum Hoeksche Waard. En dit is absoluut een aanrader! Directeur Belle van den Berg vertelde in een eerder interview waarom het als bezoeker van buiten de Hoeksche Waard interessant is om het museum te bezoeken: “Het is een mooie plek om je bezoek aan de Hoeksche Waard te beginnen. Je kan hier zien waarom we zo’n weids polderlandschap hebben, hoe dit is ontstaan. Wat veel mensen niet weten is dat het gebied helemaal met mensenhand en paardenkracht gemaakt is, gewonnen op de zee. Wanneer je na een bezoek –bijvoorbeeld- verder fietst, snap je beter wat je ziet.”

Vrijwilligers gezocht

Een museum moet aan best veel voorwaarden voldoen om toegelaten te worden bij de organisatie Museumkaart Nederland. Er is enorm veel werk verricht door de directie en vrijwilligers om het museum klaar te stomen . Voor de komende tijd is het museum op zoek naar meer vrijwilligers die helpen het museum draaiende te houden. Is dit iets voor jou? Lees meer via www.museumhw.nl