Kerstwandeling door de Hoeksche Waard

Rol je na het kerstdiner van tafel en heb je behoefte aan een frisse neus? Op Tweede Kerstdag organiseert de Gouden Driehoek een kerstwandeling door de Hoeksche Waard. Na het succes van de eerdere edities met ruim 200 deelnemers, is de tocht uitgebreid met een route van 15km. De wandeling gaat komende dinsdag door de polders van Strijen, langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen. 

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5, 10 en 15 kilometer door de polders. Tijdens de wandelingen is er veel te zien en kun je genieten van de natuur. Tussen het lopen door, kun je op de drie locaties van de Gouden Driehoek opwarmen met wat te eten en drinken. 

De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Een van de organisatoren, Mientje den Boer, vertelt: “Veel mensen vinden het fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren. Zeker dit jaar nu eigenlijk sprake is van drie zondagen achter elkaar.”

In de onderstaande flyer vindt je praktische informatie over de wandeling. Een hele fijne kerst!